top of page
11062b_f0cd2b56e86443d68d21b6bc12fe055c_

Duurzaamheid binnen Thuiszorg Zusters 

Bij Thuiszorg Zusters voelen we ons verantwoordelijk voor een duurzame wereld. Niet alleen voor de toekomstige generaties, maar ook voor de huidige maatschappij. Daarom kiezen we bij investeringen en vernieuwing van bestaande middelen steeds voor duurzame oplossingen

Vervoer

Digitalisering van processen

Kritische blik

We zijn ons ervan bewust dat elke kilometer die een medewerker aflegt een belasting is voor het milieu. Daarom proberen we het aantal reiskilometers terug te dringen en zorgen we ervoor dat deze duurzaam worden afgelegd. Dit doen we door de werkgebieden binnen de thuiszorg te verkleinen, waardoor de zorg binnen geconcentreerde gebieden kan worden geleverd.

Voor onze medewerkers hebben wij roulatieautos en scooters aangeschaft welke erg zuinig rijden. De doelstelling voor 2025 is om al het vervoer over te zetten naar elektrisch. 

Door het digitaliseren van processen kunnen we steeds minder papier gebruiken. Zo worden zorgovereenkomsten anno 2020 niet meer uitgeprint, maar digitaal ondertekend.

Ook in onze samenwerkingen proberen we waar mogelijk te digitaliseren, overleggen met collega's aan de andere kant van het land te organiseren via Teams. 

Dagelijks kopen we uiteenlopende producten en diensten in, van etenswaren tot medische materialen. Ook dit doen we zo duurzaam mogelijk. Zo kiezen we bij de selectie van onze leveranciers voor duurzame producten, duurzame productie en zo min mogelijk verspilling.

Bij de inkoop en bereiding van voedsel letten we op de balans tussen kwaliteit, versheid en duurzaamheid.

 

Bij Thuiszorg Zusters houden wij continue een kritische blik bij de inloop van producten, het voorzien van vervoer, het plannen van de route en het plannen van vergaderingen. 

bottom of page